Rondreizen

20 mei 2022

Vandaag waag ik de sprong in het diepe! Met 73 gedichten op zak vertrek ik naar de randstad. Daar wil ik ze op podia voordragen. Andere mensen ontmoeten. De zenuwen reizen met me mee.

Het past. De gedichten beslaan een periode van twee jaar reizen, en gaan vaak over reizen en twijfel. Zo beleef ik de gedichten en het onzekere van het rondreizen opnieuw. En zo kan ik de gedichten juist onderweg laten lezen, toen ze vaak bij me binnenkwamen. Zo wordt het voor mij een avontuur, en komen de gedichten meer tot leven!

Randstad dus, want ik weet nog niet waar ik precies naartoe ga. Het gevoel zegt Amsterdam of Den Haag. Na ruim een jaar stuur ik mijn eerste verzoeken voor couchsurfing. Het onbekende is de komende weken mijn kompas, verwondering mijn gids. Ik ga het beleven.

Dat beleven doe ik met zo weinig mogelijk spullen. Belangrijk reisgezelschap is het boek van Jonker, de enveloppen met gedichten en de horizonkaarten van Bruno van den Elshout. Weer zorgt hij voor inspiratie door met zijn aanstaande boek rond te reizen. En zo kan ik ook nog kaartjes versturen als ik reis.

Tot slot gaat het laatste boek over mijn hardloopreis van geluk mee. Het gaat bestemming vinden bij goede vriend Bernard, waar ik dan meer bij in de buurt ben.

De volgende stop is Leeuwarden. En Brel zei het al: voor wie wacht, komt alles te laat. Ik ga ervoor, en laat mijn hart spreken via het geschreven woord waar ik zo dol op ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram