Kroon op mijn werk

26 augustus 2022

Woensdag 21 september presenteer ik mijn allereerste dichtbundel: 'Zwerver zonder wekker'

Ik ben zo ongelooflijk trots én dankbaar. Trots op de reis ernaartoe, het volharden en de creatie zelf. Dankbaar voor zoveel hulp en alle ontmoetingen en avonturen onderweg die mede deze dichtbundel tot stand brachten. Een moment om groots te vieren!

Dit moment vier ik graag samen in Hotel de Kroon in Gennep, de startplek voor mijn positieve hardlooptocht naar Palermo in 2019. Mooi dat dit een vervolg krijgt. De bundel verschijnt twee dagen eerder, op 19 september. Deze datum is zelfs dubbel bijzonder: het is de geboortedag van Ingrid Jonker. Door haar ben ik gaan dichten. Het is tevens de datum dat ik arriveerde in Palermo.

Dan is er nog de samenwerking tussen BiblioPlus en De Kroon. De liefde voor het geschreven woord vindt daarmee zijn plek in het hart van de stad. Op mijn podiumreis merkte ik al hoe magisch het is als een café wordt omgetoverd tot poëziepodium. Zoals in Café de Schouw, waar de barvrouw slechts éénmaal aftikte met een bierafschuimer om het overvolle café stil te krijgen. Ik zal die woensdag dan ook zeker een aantal gedichten voordragen uit de bundel. Ook zal ik iets vertellen over de weg ernaartoe en het rondreizen!

Want de bundel gáát over twee jaar rondreizen. Tijdens dit rondreizen beleefde ik veel liefdevolle, pijnlijke, gekke en droevige momenten. Een intense reis opgetekend in zestig gedichten. Nieuwssite Bergenlimburg.online wijdde er het volgende artikel aan, dat tevens dieper ingaat op het reizen en dichten zelf:

https://bergenlimburg.online/zwerver-zonder-wekker

Wees van harte welkom om het mee te vieren! We schrijven 21 september 2022, Hotel de Kroon, Gennep. Vanaf 14 uur ben je welkom. De presentatie zelf is van 14u30 tot 15u15, met hartelijke uitnodiging om vooral te blijven plakken. Als het even kan, sluiten we af met een klein open podium. Zie het als kleine geste naar de liefde voor poëzie. Laat van je horen als je daar op wil klimmen!

En ja, je kan nog steeds een gesigneerd exemplaar bestellen! Stuur me een mailtje als je dat wil. Bijkomend voordeel is dat je dan de dichtbundel ontvangt voordat deze in de boekhandels ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram